Alla inlägg under augusti 2011

Av Martina - 21 augusti 2011 20:58

I brist på inspiration efter en tokseg dag kommer detta mest handla om saker jag väldigt gärna vill ha. Har försökt hitta roliga sidor idag om den inredning jag är intresserad av, industri och asiatisk men det är svårt att hitta inspiration om just dom tycker jag. Styleroom är inte mycket till hjälp heller, det mesta ser likadant ut där.


  
Skulle nog inte vilja ha det blått, även om det gör sig jäkligt bra på detta skåp, men snyggt är det!




Så tufft soffbord. Skulle sååå lätt kunna tänka mig att ha! Rått och snyggt i sin engelhet.



 
Snyggare gungstol får man leta efter?! Såg den och soffbordet här ovan på en "internetloppis". Eller loppis, det var allt annat än billigt. Men jag sökte på internetloppis och hittade då iallafall sidan i fråga.


    
 
Snygga "arkivskåpsaktiga" skåp verkar svårt att hitta. Vill ha nåt liknande i min fantasipysselhörna. Fast gärna ett ännu större. Detta är från ILVA iaf.




Söker efter en stapelbar pall, perfekt när man bor litet men vill kunna ha hem lite folk ibland. Denna ser riktigt bekväm ut, trots att det är... plåt?


 
Detta är en bild som jag gjorde iordning till 2 annonser där jag eftersöker gamla grejer. Jag har sagt det förut, och trots att jag egentligen inte har sett nåt sånt riktigt så är jag övertygad om att det vore helt vansinnigt snyggt att blanda detta råa med en varm, färgglad asiatisk stil. Måste så utforskas!
Tänk om IKEA kunde haka på den här industritrenden som kommit nu, eller om det kunde vara lite billigare så att JAG hade råd med den. Skulle så gärna vilja att mitt hem såg ut mer som jag vill. Och jag längtar som en jäkla galning tills den dagen jag åtminstone kan ha den färgen eller tapeten jag vill på väggarna. Skulle bli så mycket lättare då. Bo lite större skulle ju kunna hjälpa också.


Insåg nyligen att för att ha en blogg som handlar i princip bara om inredning har jag visat väldigt lite av mitt eget hem - men det är ju just för det där med fula väggarna, de förstör så brutalt. För de som inte vet bor jag i andra hand, i en lägenhet som bara består av såna flammiga 90-talstapeter - ljusblått i kök, gult i hall och orange i rummet. Hade jag vetat att jag skulle bli kvar i mer än ett år hade jag som jag först planerade, garanterat målat om. Men andrahandshyrning är ju lite risky. Ville inte lägga den tiden och pengarna när jag inte vet hur länge jag blir kvar. Och resonemanget är likadant nu.
Men! Misströsta inte. Som om nån skulle göra det :P Här kommer en bild på vad jag själv tycker är ett väldigt fint dekorerat fönsterbräde.


  
Mina favoritfärger: Grönt, cerist och lila (inte nödvändigtvis i den ordningen). Har ju aldrig varit värst tjejig av mig, men med dessa färger känns det faktiskt lite tjejigt och det gillar jag! Åtminstone just nu :)


21.41, då kan man ju snart lägga sig med gott samvete. Jag är så trött på den här dagen, aptråkig. Ser med glädje fram emot måndag. Förhoppningsvis är det klart med visningstid för Kungsgatanlägenheten och det är definitivt en dag närmare en helhelg med min fina karl, vilket var alldeles för länge sen. Dessutom en dag närmare Liseberg och Dublinresan! En bajsig tråkdag som denna är det extra skönt att ha roliga saker att se fram emot.


Men först, några M´s!

Av Martina - 19 augusti 2011 07:55

Jag gillar när folk använder material som är tänkt till något särskilt men gör nåt annat av det. Bygga bord, soffor och sängar av Europapallar med mera. Knappar, det är guds gåva till människor, känner jag lite grann just nu. De kan användas till massor, och det är framförallt så snyggt material! Har ju lagt upp lite grejer i de tidigare inläggen med knappar och jag ska ge mig på några grejer har jag bestämt. Så nu söker jag knappar med ljus och lykta. Hojta om du har lite hemma att bli av med vetja. Känner jag mig själv har jag snart en rätt ordentlig samling... Får jag dille på nåt måste jag ha det direkt, nu genast helst. Inte min bästa sida, men har nog värre :) Var på Myrorna igår och köpte ett gäng. 144st närmare bestämt.


   
Detta är knappsamlingen jag har för tillfället. Rätt så färglös :( Har hittills mest letat metallknappar, men nu, med massa ny inspiration och julklappstips behöver jag typ... Allt. Knapparna på bild 2 går nog till rinprojekt.



 
På tal om färg så har jag börjat gilla färg mer än någonsin. Har väl aldrig velat ha ett färglöst, vitt tråkigt hem, men nu börjar jag fatta tycke för det kitchiga litegrann... Funkar inte med min vision om ett asiatiskt / industrialistiskt hem!! Eller så gör det det, mitt hem är ju just mitt. Ska försöka tänka utanför ramarna lite. Som snubben på IKEA sa igår - försök komma ifrån inredningstidningarna ideal. Och jag tycker att många av hemmen i tidningarna är väldigt tråkiga och opersonliga. Så en salig blandning kanske blir kalas.
Dessa underbara färggranna glas kan man köpa på ICA för 10kr, nåt ICA sålde t.o.m 10 för 60kr ett tag. På tal om färg bara. Och billiga fina saker.



 
Över till nåt helt annat. Ursäkta detta röriga inlägg, det är ungefär lika rörigt som det känns i mitt huvud just nu, och har känts sen jag vaknade vid 5 och inte kunde sova. Min älskade (fast kasst omskötta) orkidé började leva helt plötsligt! IBland har man lite tur - att den finaste blomman behöver mig minst. Fullkomligt toppen! Bredvid står förresten några loppis-lamp-fynd som väntar på att byta färg, ett av många projekt som väntar.



 
Sist, men inte minst, snarare tvärtom - nytt hopp om ny lägenhet, som jag antagligen inte kommer få, eftersom jag är nr 7 på listan... Men ändå! Jag kommer iaf med på fina lägenheter numera, ett steg i rätt riktning. Detta är en sån fin, gammal lägenhet (dreggeeeel) på KUNGSGATAN i Örebro. Mitt emot Hanna! DÄR VILL JAG BO! Och se vilken kalasig pysselhörna jag kunde ha...


Imorgon vankas bröllop och nästa helg är det äntligen äntligen Lisebergsdags! Enda riktiga sommarnöjet för min del. Förutom Dublin, men det är i september, så det kankse räknas som extremt roligt höstnöje...?

Av Martina - 17 augusti 2011 09:54

Efter att förgäves ha letat i evigheter efter en sida som historiken trollade bort igår hittade jag istället en apbra blogg (http://jennyshus.webblogg.se) En tjej / kvinna, inte vet jag, har samlat maaaassa bra pyssel!


Finns hur mycket som helst, jag lägger upp lite här:


 
Älskar du precis som jag att göra fina paket så är detta en länk till hur man gör egna giftbows:
http://howaboutorange.blogspot.com/2009/10/make-gift-bow-from-magazine-page.html



 
En alfapettavla... Blir nog till att göra en sån här till mina Alfapettokar till mamma och mormor.



 
Så löjligt jäkla snyggt.



 
Med lite roligare (snyggare) färger kan detta bli tufft!



 
För mycket vitt, men idén med grenen är kanon. Kul när man kan använda naturmaterial.



 
Skriva inuti lampan. SÅ ENKELT och genast en rolig detalj rikare i hemmet :) Älskar sånt, när det finns såna små saker att upptäcka.



 
Väldigt populärt med bokstavsord och sånt ju. Ofta är det väl trä eller metall av nåt slag. Men jag gillar textil! Beskrivning finner du här:
http://howaboutorange.blogspot.com/2009/10/make-gift-bow-from-magazine-page.html



 
Måhända lite julvarning på detta, men vad tusan, det blir ju jul nån gång :D Hur man gör egna fina julgranskulor, alternativt bara mysiga bollar, att hänga var som helst, när som helst? Beskrivning, om det behövs:
http://tamalikainenparketti.blogspot.com/2010/11/diy-joulupallochristmas-ball.html

 
Annat kul alternativ till hatthylla eller krokar? Måla galgarna så blir de ju nästan som en installation.


  
Tuff "lampa"


 
Så enkelt. Varför kommer inte jag på sånt här? Beskrivning:
http://cfabbridesigns.com/blog/?p=6056#comments



Samma fiffiga mä'nniska som ovan gjorde detta.


  


 
Rått, grått och helrätt! Beskrivning:
http://briggslekehus.blogspot.com/2010/11/diy-duplicate-tove-adman-edison.html



 
Gult är fult, men idén är fin.
http://www.makeandtakes.com/wipe-off-weekly-menu-board?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+allaboutthemakeandtakes+%28Make+and+Takes%29

  
 
Knapptokig som jag är tilltalade denna mig väldigt mycket. Fatta vad snyggt att göra en sån tavla med bara olika silverknappar... Tänk att man kan göra så mycket fint med knappar! Ska googla DIY buttons :P Beskrivning:
http://americancrafts.typepad.com/studio/2011/02/element-monogram-tutorial-by-jen-jockisch.html


 
Ut, eller nej inte ut, förnya gamla tråkiga bestick! Beskrivning:
http://creativelychristy.blogspot.com/2010/11/colored-spoons-tutorial.html



Avslutar med en sida där man kan skriva ut bilder och göra till tavlor:
http://indiefixx.com/Feed_your_soul/downloads.html
Hittade en som jag ska göra, men visar inte vilken ;)

Av Martina - 16 augusti 2011 10:22

Efter att ha bläddrat i nya IKEAkatalogen på internet (kändes som att jag fuskade, som tittade redan nu, men vem kan hålla sig?!) och skrivit ett jättelångt inlägg som sen försvann när datorn sket sig lägger jag nu surt bara upp bilderna på lite roliga DIY-grejer jag hittade när jag surfade vilse på the world wide web idag.


   
Så cool bäver som jag bara måste göra nån dag.


 
Som den knappälskare jag är blev jag lite kär i den här idén. Här finns en beskrivning: http://blog.craftzine.com/archive/2011/01/how-to_make_a_perpetual_button.html



    
Armband får man aldrig för många av? Och jag gillar blandningen av textil och metaller. Beskrivning finns här (verkar busenkelt): http://honestlywtf.com/diy/diy-woven-chain-bracelet/



Och lite nya skojigheter att ha på väggen från IKEA:
   
Uggeltavlan var jag sååå nära att köpa. Så grymt ful och totalt jättecharmig.

Av Martina - 11 augusti 2011 21:39

Var inne på Hemtex idag för att visa mor en kudde jag glott på maaaassa gånger och råkade se ett tokfint överkast på rea. Jag har i över ett år letat efter ett bra överkast, utan lycka. Men så idag dök det upp! Det bara låg där, alldeles fint och underbart. Och alldeles för gigantiskt för min lilla 120-säng. Till min lycka fanns det ETT kvar till enkelsäng, visningsexet. Nedsatt från 999:- till 299:- Min mor som varit med på överkastsjakt förut var så gullig att hon köpte det åt mig. Likaså den fina kudden. Tycker nästan det är lite jobbigt att få så fina saker. Men jag vet att hon tycker det är så roligt att hjälpa till ibland när det är knapert. Det är väl därifrån jag fått det också... Gullemamma! Vad skulle jag göra utan henne. Hon är så genomgod och positiv och stark. Min största förebild. Hoppas jag blir mer som henne. Jobbar på det :)


 
Nya överkastet och randiga nya kudden som fick att bestämma att jag ska byta färger. Nu blir det lila (som alltid), cerist, grått och svart. Eller ja, det blir dom färgerna när det inte skär sig brutalt mot mina fula tapeter... (Hoppas jag får tag på en lägenhet snart!



Passade på att köpa den här ljuslyktan idag. Har varit sugen på den sen den anlände :) Imorgon köps nog den cerisa...!


Skulle ju städa egentligen, för älskling kommer imorgon. Har hunnit rätt mycket men det är lite kvar så jag ska återgå till det en stund till. Imorgon är sista lååånga dagen på min lååånga jobbvecka. Sen är det bara helgen kvar, men de är softa. 5 och 6 timmar med 100% OB, yeehoo!

Presentation


Glad Martina som tänkte starta ännu en inredningsblogg. Men redan så här, alldeles i starten, inser jag att jag kommer sväva ut litegranna. Så det kan komma att handla om annat också. Som tatueringar. Eller nagellack. Eller typ vad som helst faktiskt.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards